• Dati-ne voie sa raspundem cu o intrebare: exista un centru la ora actuala unde mergi cu drag, sa te simti acasa, care sa conecteze la valorile tale si care sa vina in intampinarea nevoilor tale? Daca nu exista asa ceva, citeste mai departe.

  RoCo va fi un centru cald, prietenos, proaspat, dar in acelasi timp eficient si de impact. Impactul este creat prin adeziunea larga a comunitatii si printr-o finantare solida care ii permite sa creeze valoare reala pentru comunitate: prin programe educationale, evenimente de calitate, sustinerea celor care au nevoie de ajutor.

 • Da, sediul exista. Locatia este 5406 N Kedzie Ave, Chicago, IL 60625. Sediul este inchiriat pana la o perioada de maxim 5 ani, cu $1/luna (donatie).

 • Scoala RUF: Aflati mai multe despre clasele online si offline.

   

  evenimente_roco_2022.jpg

 • Un model financiar a fost creat, care presupune urmatoarele cheltuieli:

  1) Chiria: $1/luna (spatiul este donat pentru 5 ani)

  2) O pozitie de Coordonator: $36,000 pe an

  3) Profesori: $25/ora

  4) Alte cheltuieli cu spatiul

  TOTAL: $56,000 pe an

  Restul de bani, pana la $120,000 pe an ($10 x 1,000 suporteri x 12 luni) vor fi cheltuiti pentru a sponsoriza programe (e.g. teatru) si evenimente care se vor intampla la centru. Donatorii vor avea posibilitatea de a vota si de participa la procesul decizional.

 • Locatia: 5408 N Kedzie, IL, 60625.

   

 • Centrul este pentru toata lumea: romani de oriunde, inclusiv moldoveni (comunitatea moldovenilor este reprezentata la noi in Consiliu), dar si oricine care locuieste in zona: orice persoana care are o afinitate speciala pentru Romania sau prieteni romani.

 • Majoritatea evenimentelor vor fi gratuite pentru intreaga comunitate, nu doar pentru donatori. Unele evenimente, in special cele organizate de cluburi (Women's Club, Golf Club, Crypto Club, Biking Club) vor fi restrictionate doar pentru membrii clubului.

  Donatorii vor fi primii anuntati (vor avea prioritate) cand va avea loc un eveniment. Vezi lista evenimentelor propuse pentru 2022.

 • Donatia de $10/luna nu este un membership, ci pur si simplu o donatie facuta pentru a sustine RoCo, centrul comunitar. Toata lumea va beneficia de serviciile oferite de centru, indiferent daca a donat, sau nu, in acelasi mod. Asadar, nu exista o perioada "de gratie", cel putin nu la ora actuala.

 • Planul actual este de a crea o noua organizatie 501c3 care sa reprezinte centrul comunitar RoCo, in 2022. Acest lucru nu este absolut necesar, dar ar face lucrurile mult mai simple din punct de vedere al transparentei fondurilor si organizarii interne. Decizia va fi luata de Consiliu Communitatii.

 • RoCo este un centru apolitic si areligios, un spatiu construit de comunitate si condus de comunitate, printr-un Consiliu al Comunitatii, unde toata lumea este binevenita sa participe, pentru a primi sau oferi ajutor, pentru a voluntaria, sau pur si simplu pentru a se bucura unii de altii.

 • Pentru ca ROCO sa functioneze, trebuie sa ne putem baza pe venituri recurente. Daca toata lumea ar face o singura donatie, ar fi extrem de dificil sa angajam oameni, sa platim profesori, sa creem o scoala sau orice pe termen lung.

  Acestea fiind spuse, raspunsul este DA, sigur ca se poate. “One time donations” pot fi facute aici (trebuie doar sa introduceti suma dorita).

 • Aceasta este o simpla donatie facut in suportul centrului ROCO. Nu este o contributie de membru si nu echivaleaza cu un serviciu primit in schimb sau alte beneficii.