Proiectul Romania 2030 și New Economy Trust (NET) vă invită joi, 11 mai, începând la ora 18:30 (ora Washington), la o dezbatere în format hibrid cu Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO despre “Parteneriatul Strategic România – SUA: Perspective, Ambiții, Orizont 2030“. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Romanians of DC și FORA – Federația organizațiilor româno-americane, va avea loc în sala de conferințe de la 101 Constitution Avenue, NW în Washington, DC, și va fi transmis în direct prin zoom. O scurtă recepție va avea loc după eveniment.
Personalitate proeminentă internațională, cu o activitate politică şi diplomatică de succes, Mircea Geoană s-a născut pe 14 iulie 1958. A fost numit ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în SUA la doar 37 de ani, în februarie 1996, fiind cel mai tânăr ambasador din corpul diplomatic românesc. Din 2000 până în 2004, a fost Ministru al Afacerilor Externe al României și președinte în exercițiu al OSCE, în 2001. Absolvent al Institutului Politehnic și, respectiv, al Facultății de Drept din cadrul Universității București, Mircea Geoană a absolvit în 1992 „Ecole Nationale d’Administration” din Paris (Franța). Este doctor în economie mondială la Academia de Studii Economice (ASE) din București. Este căsătorit cu Mihaela ṣi are doi copii, Ana Maria şi Alexandru.
Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, care a împlinit recent un sfert de veac, a contribuit în mod estențial la evoluția democratică a României în ansamblul său, la consolidarea profilului României pe multiple paliere: securitate și apărare, comerț și investiții, educație și cultură, lupta împotriva corupției. Privind spre viitor, aprofundarea cooperării în domeniile consacrate deja rămâne un obiectiv fundamental pentru România, ca, de altfel, și valorificarea potențialului acestei relații bilaterale privilegiate în alte dimensiuni: economie, cercetare, inovare, digitalizare, tehnologie.
Pentru a participa la eveniment în persoană vă rugăm să vă confirmați prezența până marți, 9 mai, aici. Pentru a urmări evenimentul online, vă rugăm să vă înregistrați aici. Un link pentru eveniment va fi trimis ulterior.