Proiectul „Monitorul Solidaritatii Romanilor din SUA”, initiat de catre Romanian United Fund (RUF), a fost implementat in perioada august – noiembrie 2022 in cadrul societatii civile si al mediului asociativ al romanilor din SUA, cu o finantare nerambursabila din partea Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni in valoare de 78.000 lei. Parteneriatul care asigura implementarea proiectului este constituit din: RUF si Federatia Organizatiilor Romano-Americane (FORA).
Proiectul de cercetare „Monitorul Solidaritatii Romanilor din SUA” a avut ca obiectiv general sprijinirea consolidarii si extinderii mediului asociativ in comunitatile Diasporei romanesti din SUA. Ne-am propus sa identificam principalele motivatii, atitudini si comportamente de solidaritate printr-un studiu cantitativ cu peste 1500 de respondenti adulti din regiuni diferite ale SUA. Raportul Monitorului Solidaritatii Diasporei din SUA 2022 a fost pus la dispozitia atat a publicului larg cat si a peste 90 de reprezentanti ai mediului asociativ, institutii si autoritati din SUA si Romania.


Evenimentul de lansare al raportului a fost gazduit offline de catre RUF la ROCO Chicago si online pe Zoom in data de 29 noiembrie 2022 si a inclus prezentari si luari de cuvant din partea Consulatului Romaniei la Chicago si a Departamentului Pentru Romanii de Pretutindeni, prin persoana dlui Secretar de Stat Gh. Carciu. Intalnirea s-a incheiat cu o sesiune de Q&A cu mediul asociativ al romanilor din SUA, primirea Raportului fiind una deosebit de pozitiva si propunand continuarea dialogului pentru identificarea de oportunitati de continuare a demersului de cercetare.

Studiul aduce o identificare si o prioritizare actualizata a barierelor de mentalitate si comportament, dar si a oportunitatilor si aspiratiilor Diasporei din SUA. Prin informatiile, insight-urile si recomandarile oferite de acest prim studiu la standarde de cercetare internationale, mediul asociativ va beneficia de o baza si mai solida de planificare strategica si management al resurselor.


Lansarea Oficiala a Raportului inchide in acest fel desfasurarea proiectului Monitorul Solidaritatii Romanilor din SUA, 2022.


Va multumim ca ne sunteti alaturi!
Mihai LehenePresedinte RUF
 
Proiect finantat de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni. www.dprp.gov.ro.
 

DESPRE RUF

Cu sediul in Chicago, Romanian United Fund este probabil cea mai importantaplatforma de fundraising a Diasporei si a prietenilor Romaniei.Romanian United Fund inregistrata in USA ca asociatie caritabila internationala inconformitate cu statutul 501c3 (International Charity Organization), ceea ce permiteca donatiile private sau corporate pe teritoriul USA sa fie deductibile. RUF esteinregistrata in statul Illinois si este membru fondator al FORA, FederatiaOrganizatiilor Non-Profit Romano-Americane. De la infiintarea sa, RUF a reusit sacolecteze peste $1.4M si sa finanteze peste 40 de proiecte in Romania si inDiaspora. 100% din fondurile colectate de catre RUF sunt folosite in finantareaproiectelor asociatiilor partenere. Partenerii nostri sunt organizatii solide si verificate,RUF avand un sistem strict de evaluare a cheltuielilor si a situatiei financiare aacestora prin audit independent. Mai multe detalii despre RUF puteti gasi pe: romanianunitedfund.org.


Contact pentru presa: [email protected] United Fund (RUF)5408 N Kedzie Ave, ChicagoIL, US 60625+1 [email protected]://romanianunitedfund.org/

 

 

RUF - Romanian United Foundation

About

RUF is a 100% pass-through fundraising platform. We help diaspora & local nonprofits in Romania access the funding, tools, training, and support they need to become more effective. We do this by connecting NGOs, donors & volunteers from all over the world