COMUNICAT DE PRES─é

Monitorul Solidaritatii Romanilor din SUA, o noua initiativa Romanian United Fund

Proiectul ÔÇ×Monitorul Solidaritatii Romanilor din SUAÔÇŁ, initiat de catre RUF, se implementeaza in perioada august ÔÇô noiembrie 2022 in cadrul societatii civile si al mediului asociativ al romanilor din SUA, cu o finantare nerambursabila din partea Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni in valoare de 78.000 lei. Parteneriatul care asigur─â implementarea proiectului este constituit din: Romanian United Fund din SUA si Federatia Organizatiilor Romano-Americane (FORA).
Proiectul de cercetare ÔÇ×Monitorul Solidaritatii Romanilor din SUAÔÇŁ are ca obiectiv general sprijinirea consolidarii si extinderii mediului asociativ in comunitatile Diasporei romanesti din SUA. Ne propunem sa identificam principalele motivatii, atitudini si comportamente de solidaritate printr-un studi cantitativ cu 1200 de respondenti adulti din regiuni diferite ale SUA si sa sustinem vizibilitatea dinamicii societatii civile de etnie romana prin diseminarea Recomandarilor Strategice si Raportului Monitorului Solidaritatii Diasporei din SUA 2022 atat catre publicul larg cat si catre minim 20 de reprezentanti ai mediului asociativ, institutii si autoritati din SUA si Romania, la finalul lunii noiembrie 2022.

Proiectul contribuie la atingerea obiectivului general al programului Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni ÔÇ×Societatea CivilaÔÇŁ - respectiv de p─âstrare ╚Öi afirmare a identit─â╚Ťii culturale si civice a rom├ónilor de pretutindeni, de sprijinire a activitatii societatii civile si a mediului asociativ din afara grani╚Ťelor Rom├óniei astfel ├«nc├ót s─â se constituie ├«n comunit─â╚Ťi unite, puternice, care reprezint─â un vehicul de promovare a Rom├óniei si a romanilor ├«n str─âin─âtate.

Avand in vedere numarul redus de studii despre solidaritatea comunitatilor romanesti, precum si a celor despre Diaspora, mai ales cea din SUA, proiectul este o initiativa extrem de necesara si valoroasa. Mai mult, alegand formatul de Monitor, studiul va putea fi reluat anual/bi-anual, pe termen lung, oferind un instrument de tracking al atitudinilor si comportamentelor comunitatilor romanesti dar si de inspiratie, de identificare a barierelor si oportunitatilor pentru studii mai aprofundate pe diverse teme ce reies a fi relevante. Va invitam sa ne contactati intre 11 noiembrie si 21 noiembrie daca doriti sa va implicati
alaturi de noi in implementarea sau in dezbaterea si diseminarea rezultatelor studiului odata cu lansarea raportului sau alte tipuri de colaborare relevante in contextul acestui demers strategic.

Va multumim ca ne sunteti alaturi!

Mihai Lehene
Presedinte RUF

 

Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. www.dprp.gov.ro.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

 

DESPRE RUF
Cu sediul ├«n Chicago,┬áRomanian United Fund┬áeste probabil cea mai important─â platform─â de fundraising a Diasporei ╚Öi a prietenilor Rom├óniei. Romanian United Fund inregistrat─â ├«n USA ca asocia╚Ťie caritabil─â interna╚Ťional─â ├«n conformitate cu statutul 501c3 (Interna╚Ťional Charity Organization), ceea ce permite ca dona╚Ťiile private sau corporate pe teritoriul USA s─â fie deductibile. RUF este ├«nregistrat─â ├«n statul Illinois ╚Öi este membru fondator al FORA, Federa╚Ťia Organiza╚Ťiilor Non-Profit Rom├óno-Americane. De la ├«nfiin╚Ťarea sa, RUF a reu╚Öit s─â colecteze peste $1.4M ╚Öi s─â finan╚Ťeze peste 40 de proiecte ├«n Rom├ónia ╚Öi ├«n Diaspora. 100% din fondurile colectate de c─âtre RUF sunt folosite ├«n finan╚Ťarea proiectelor asocia╚Ťiilor partenere. Partenerii no╚Ötri sunt organiza╚Ťii solide ╚Öi verificate, RUF av├ónd un sistem strict de evaluare a cheltuielilor ╚Öi a situa╚Ťiei financiare a acestora prin audit independent. Mai multe detalii despre RUF pute╚Ťi g─âsi pe:romanianunitedfund.org.

Contact pentru presa: [email protected]
Romanian United Fund (RUF)
5408 N Kedzie Ave, Chicago
IL, US 60625
+1 773-289-8696
[email protected]
https://romanianunitedfund.org/

Romanian United Fund

About

RUF is a 100% pass-through fundraising platform. We help diaspora & local nonprofits in Romania access the funding, tools, training, and support they need to become more effective. We do this by connecting NGOs, donors & volunteers from all over the world

Follow us on:


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •