COMUNICAT DE PRESĂ

Monitorul Solidaritatii Romanilor din SUA, o noua initiativa Romanian United Fund

Proiectul „Monitorul Solidaritatii Romanilor din SUA”, initiat de catre RUF, se implementeaza in perioada august – noiembrie 2022 in cadrul societatii civile si al mediului asociativ al romanilor din SUA, cu o finantare nerambursabila din partea Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni in valoare de 78.000 lei. Parteneriatul care asigură implementarea proiectului este constituit din: Romanian United Fund din SUA si Federatia Organizatiilor Romano-Americane (FORA).
Proiectul de cercetare „Monitorul Solidaritatii Romanilor din SUA” are ca obiectiv general sprijinirea consolidarii si extinderii mediului asociativ in comunitatile Diasporei romanesti din SUA. Ne propunem sa identificam principalele motivatii, atitudini si comportamente de solidaritate printr-un studi cantitativ cu 1200 de respondenti adulti din regiuni diferite ale SUA si sa sustinem vizibilitatea dinamicii societatii civile de etnie romana prin diseminarea Recomandarilor Strategice si Raportului Monitorului Solidaritatii Diasporei din SUA 2022 atat catre publicul larg cat si catre minim 20 de reprezentanti ai mediului asociativ, institutii si autoritati din SUA si Romania, la finalul lunii noiembrie 2022.

Proiectul contribuie la atingerea obiectivului general al programului Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni „Societatea Civila” - respectiv de păstrare și afirmare a identității culturale si civice a românilor de pretutindeni, de sprijinire a activitatii societatii civile si a mediului asociativ din afara granițelor României astfel încât să se constituie în comunități unite, puternice, care reprezintă un vehicul de promovare a României si a romanilor în străinătate.

Avand in vedere numarul redus de studii despre solidaritatea comunitatilor romanesti, precum si a celor despre Diaspora, mai ales cea din SUA, proiectul este o initiativa extrem de necesara si valoroasa. Mai mult, alegand formatul de Monitor, studiul va putea fi reluat anual/bi-anual, pe termen lung, oferind un instrument de tracking al atitudinilor si comportamentelor comunitatilor romanesti dar si de inspiratie, de identificare a barierelor si oportunitatilor pentru studii mai aprofundate pe diverse teme ce reies a fi relevante. Va invitam sa ne contactati intre 11 noiembrie si 21 noiembrie daca doriti sa va implicati
alaturi de noi in implementarea sau in dezbaterea si diseminarea rezultatelor studiului odata cu lansarea raportului sau alte tipuri de colaborare relevante in contextul acestui demers strategic.

Va multumim ca ne sunteti alaturi!

Mihai Lehene
Presedinte RUF

 

Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. www.dprp.gov.ro.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

 

DESPRE RUF
Cu sediul în Chicago, Romanian United Fund este probabil cea mai importantă platformă de fundraising a Diasporei și a prietenilor României. Romanian United Fund inregistrată în USA ca asociație caritabilă internațională în conformitate cu statutul 501c3 (Internațional Charity Organization), ceea ce permite ca donațiile private sau corporate pe teritoriul USA să fie deductibile. RUF este înregistrată în statul Illinois și este membru fondator al FORA, Federația Organizațiilor Non-Profit Româno-Americane. De la înființarea sa, RUF a reușit să colecteze peste $1.4M și să finanțeze peste 40 de proiecte în România și în Diaspora. 100% din fondurile colectate de către RUF sunt folosite în finanțarea proiectelor asociațiilor partenere. Partenerii noștri sunt organizații solide și verificate, RUF având un sistem strict de evaluare a cheltuielilor și a situației financiare a acestora prin audit independent. Mai multe detalii despre RUF puteți găsi pe:romanianunitedfund.org.

Contact pentru presa: [email protected]
Romanian United Fund (RUF)
5408 N Kedzie Ave, Chicago
IL, US 60625
+1 773-289-8696
[email protected]
https://romanianunitedfund.org/

RUF - Romanian United Foundation

About

RUF is a 100% pass-through fundraising platform. We help diaspora & local nonprofits in Romania access the funding, tools, training, and support they need to become more effective. We do this by connecting NGOs, donors & volunteers from all over the world