Comunicat de presă

 

Romanian United Fund obține finanțare de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pentru proiectul "Susținerea și Dezvoltarea Centrului Educațional de Excelență al românilor din Chicago"

16 octombrie 2023

Romanian United Fund (RUF) anunță că a obținut finanțare din partea Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) pentru proiectul său vital "Susținerea și Dezvoltarea Centrului Educațional de Excelență al românilor din Chicago".

Această finanțare semnificativă va permite Romanian United Fund să continue și să extindă inițiativele sale educaționale și de dezvoltare comunitară, cu un accent special pe îmbunătățirea calității educației și pe sprijinirea dezvoltării tinerilor și a comunității românești din Chicago.

Proiectul "Susținerea și Dezvoltarea Centrului Educațional de Excelență al Românilor din Chicago" are ca scop:

  • Extinderea și îmbunătățirea programelor educaționale existente ale Centrului Educațional de Excelență pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale comunității românești din Chicago.
  • Crearea de oportunități educaționale și de dezvoltare personală pentru tinerii români, promovând astfel succesele academice și profesionale.
  • Dezvoltarea resurselor educaționale și a infrastructurii pentru a oferi un mediu de învățare propice și avansat.
  • Sprijinirea inițiativelor culturale și artistice care să promoveze identitatea și moștenirea culturală românească în comunitate.

Fondatorul Romanian United Fund, Mihai Lehene, a declarat: "Scopul Romanian United Fund este să ofere educație de calitate copiilor noștri, de la limba română, la matematică și cursuri de programare. Această finanțare permite Romanian United Fund să continue trecerea de la modelul bazat pe voluntariat la un model bazat pe profesori plătiți și le permite acestora să dedice mai mult timp actului profesoral pentru a oferi educație de calitate. Suntem recunoscători DRP pentru sprijinul oferit acestui proiect important pentru comunitatea de peste 100,000 de români din Chicago, pentru încrederea acordată și pentru sprijinul financiar esențial.”

Suntem entuziasmați să începem implementarea acestui proiect și să vedem cum va aduce beneficii comunității noastre.

Dacă doriți mai multe informații, în ideea sprijinirii acestui proiect, va rugăm să ne contactați la: [email protected]

Romanian United Fund (RUF) este o organizație non-profit dedicată consolidării și sprijinirii comunității românești globale. RUF crede în viziunea unei Diaspore românești puternice, în capacitatea ei de a crea o comunitate unită de valori solide și de o identitate etnică potențiatoare de perspective în țările de reședință. Misiunea RUF, concretizată în acțiunile de succes de până acum, este de a crea contexte și programe de înaltă ținută, la standarde internaționale, care să aducă împreună și să activeze cât mai mulți dintre membrii Diasporei din SUA și din întreaga lume, într-o stransă legătură cu România și românii valoroși de pretutindeni.

Proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conţinutul acestui site/ website nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

RUF - Romanian United Foundation

About

RUF is a 100% pass-through fundraising platform. We help diaspora & local nonprofits in Romania access the funding, tools, training, and support they need to become more effective. We do this by connecting NGOs, donors & volunteers from all over the world