Comunicat de presă

Încheierea proiectului "Susținerea și Dezvoltarea Centrului Educațional de Excelență al Românilor din Chicago" - o nouă reușită pentru comunitatea românească

Astăzi, cu bucurie și mândrie, anunțăm finalizarea cu succes a proiectului "Susținerea și Dezvoltarea Centrului Educațional de Excelență al Românilor din Chicago", un program ambițios ce a fost demarat cu scopul de a păstra identitatea culturală românească, limba română și de a oferi acces la o educație de înaltă calitate copiilor din comunitatea românească din Chicago, proiect finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (și derulat în perioada martie-octombrie 2023).

Acest proiect a reprezentat un pas de referință pentru comunitatea românească din Chicago, aflată în continuă creștere. 

Finanțarea venită din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a avut un impact profund și a contribuit la dezvoltarea Centrului Educațional de Excelență. Acesta a devenit oază de cunoaștere și cultură românească, oferind resurse esențiale pentru păstrarea și promovarea identității noastre culturale, într-un mediu divers și dinamic.

Principalele realizări ale acestui proiect sunt:

Continuarea activităților educaționale de cunoaștere, păstrare și afirmare a identității lingvistice prin introducerea un program extins de învățare a limbii române, care a inclus cursuri pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani. Păstrarea conexiunii cu cultura noastră au fost prioritare în cadrul acestui proiect.

Asistență academică prin facilitarea accesului copiilor și tinerilor din comunitate la clasele de matematica și programare, în perspectiva dezvoltării abilităților orientate spre succesul academic. 

Evenimente culturale și artistice prin găzduirea a numeroase evenimente culturale și artistice menite a promova și sărbători cultura românească, organizând expoziții de artă, spectacole de teatru și serbări tradiționale.

Resursa umană- prin intermediul fondurilor asigurate de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni s-a reușit salarizarea profesorilor, aceasta contribuind la menținerea standardelor educaționale oferite copiilor noștri de către o echipa calificată și motivată. Totodată, sprijinul financiar acordat a acoperit parțial salariile echipei de bază a RUF și a fost crucial pentru menținerea funcționării organizației. 

Întărirea legăturilor cu România și românii de pretutindeni: Centrul de Excelență a fost un catalizator în întărirea legăturilor comunității românești din Chicago cu România și cu românii de pretutindeni prin organizarea de vizite în România, acționând ca și actor activ în comunitatea locală, în colaborarea cu organizații non-guvernamentale, școli și alte entități în ideea sprijinirii inițiativelor si proiectelor comune, care promovează cultura, educația și dialogul intercultural.

Îmbunătățirea dotării didactice: cu ajutorul finanțării obținute, Centrul Educațional de Excelență a fost echipat cu o pianina și lămpi de lectură.

În concluzie, finalizarea cu succes a proiectului "Susținerea și Dezvoltarea Centrului Educațional de Excelență al Românilor din Chicago" reprezintă o reușită semnificativă și pentru promovarea valorilor și culturii românești în diaspora. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit și suntem hotărâți să continuăm promovarea identității românești și deschiderea oportunităților educaționale de înaltă calitate pentru generațiile viitoare din comunitatea noastră.

Pentru mai multe informații și pentru a afla despre activitățile viitoare ale Centrului Educațional de Excelență, vă rugăm să contactați: [email protected]

 

 

 

 Proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Conţinutul acestui site/ website nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

RUF - Romanian United Foundation

About

RUF is a 100% pass-through fundraising platform. We help diaspora & local nonprofits in Romania access the funding, tools, training, and support they need to become more effective. We do this by connecting NGOs, donors & volunteers from all over the world