COMUNICAT DE PRESĂ

 

Romanian United Fund (RUF) obține finanțare de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pentru proiectul "Via Transilvanica - Drumul care Unește"

Romanian United Fund (RUF)  anunță că a primit finanțare din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) pentru proiectul "Via Transilvanica - Drumul care Unește", durata proiectului fiind de 6 luni, din luna mai până în 15 noiembrie, 2023. Această inițiativă are ca scop promovarea și dezvoltarea traseului Via Transilvanica, un drum care leagă comunitățile și atracțiile turistice din Transilvania.

Prin finanțarea acordată de DRP, Romanian United Fund (RUF) are oportunitatea de a contribui la promovarea internațională a Via Transilvanica, atrăgând turiști pasionați de drumeții și iubitori de cultură. De asemenea, proiectul își propune să organizeze evenimente și activități care să sporească vizibilitatea și accesibilitatea traseului, să dezvolte inițiative educaționale și culturale pentru a evidenția bogăția culturală și naturală a zonelor tranzitate de Via Transilvanica și să susțină comunitățile locale în dezvoltarea infrastructurii turistice și promovarea produselor și serviciilor tradiționale.

"Suntem recunoscători Departamentului Românilor de Pretutindeni pentru sprijinul acordat proiectului nostru", a declarat Mihai Lehene, Presedinte RUF. "Prin intermediul acestei finanțări, vom putea consolida legăturile culturale și sociale ale românilor din diaspora și vom contribui la închegarea comunității românești prin proiecte minunate care să stimuleze mândria pentru România."

Proiectul "Via Transilvanica - Drumul care Unește" reprezintă o oportunitate unică de a promova frumusețile, tradițiile și bogățiile Transilvaniei, de a crea legături între comunități și de a dezvolta turismul durabil în regiune. Romanian United Fund (RUF) este dedicată realizării acestui obiectiv și este recunoscătoare pentru sprijinul acordat de DRP.

Pentru mai multe informații despre proiectul "Via Transilvanica - Drumul care Unește" și despre activitățile Romanian United Fund (RUF), vă rugăm să accesați www.romanianunitedfund.org si www.viatransilvanica.com 

Despre Romanian United Fund (RUF):

Romanian United Fund (RUF) este o organizație non-profit care susține și promovează interesele comunității românești din diaspora. Scopul nostru este de a consolida legăturile dintre România și diaspora românească, de a sprijini proiecte și inițiative care să stimuleze mândria pentru România și de a contribui la dezvoltarea comunității românești în străinătate.

Partenerii RUF în acest proiect sunt:

 

FORA, Radio România Actualități și Centrul Franco-Roman de la Bordeaux

 

 

 

 

 

Contact pentru presă:

Georgiana Merdariu

773- 571 1287

[email protected]

 

 

RUF - Romanian United Foundation

About

RUF is a 100% pass-through fundraising platform. We help diaspora & local nonprofits in Romania access the funding, tools, training, and support they need to become more effective. We do this by connecting NGOs, donors & volunteers from all over the world