COMUNICAT DE PRESĂ

Romanian United Fund (RUF) și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) anunță cu mândrie finalizarea cu succes a proiectului "Via Transilvanica - Drumul care Unește". Acest proiect de excepție a fost finanțat de DRP și a avut o durată de 6 luni, desfășurându-se între luna mai și 15 noiembrie 2023. Scopul său a fost promovarea și dezvoltarea traseului Via Transilvanica, un drum care conectează comunitățile și atracțiile turistice din Transilvania.

Prin această finanțare importantă din partea DRP, Romanian United Fund (RUF) a avut oportunitatea de a sprijini promovarea internațională a Via Transilvanica, atrăgând turiști pasionați de drumeții și iubitori de cultură. Proiectul a implicat organizarea de evenimente și activități care au crescut vizibilitatea și accesibilitatea traseului, dezvoltarea de inițiative educaționale și culturale pentru a evidenția bogăția culturală și naturală a zonelor tranzitate de Via Transilvanica, precum și susținerea comunităților locale în dezvoltarea infrastructurii turistice și promovarea produselor și serviciilor tradiționale.

Mihai Lehene, Președintele RUF, a declarat: "Suntem recunoscători Departamentului Românilor de Pretutindeni pentru sprijinul acordat proiectului nostru. Prin intermediul acestei finanțări, am putut consolida legăturile culturale și sociale ale românilor din diaspora și am contribuit la închegarea comunității românești prin proiecte minunate care au stimulat mândria pentru România."

Proiectul "Via Transilvanica - Drumul care Unește" a reprezentat o oportunitate unică de a promova frumusețile, tradițiile și bogățiile Transilvaniei, de a crea legături între comunități și de a dezvolta turismul durabil în regiune. Romanian United Fund (RUF) este dedicată realizării acestui obiectiv și este recunoscătoare pentru sprijinul acordat de DRP.

Partenerii RUF în acest proiect au fost:

  • FORA
  • Radio România Actualități
  • Centrul Franco-Roman de la Bordeaux
  • RePatriot

Mulțumim organizațiilor care au aplicat pentru kit-ul de prezentare Via Transilvanica și au fost alături de noi în acest proiect https://www.romanianunitedfund.org/drumul_care_uneste:

Biblioteca Prichindeilor din Blackpool și Prichindei Blackpool, Biblioteca Prichindeilor din Belgia, RoBoost Belgia, Roemenen uit Roeselare vzw, Arts4People Movement, Biserica Sfânta Maria Gatineau, Biblioteca Prichindeilor, Biblioteca Prichindeilor din Cipru, RoPerforming, Arche Culturelle, Biblioteca Prichindeilor din Bordeaux, Leute MAGAZIN, ASOCIATIA GERMANO-ROMANA LITERA BRUCHSAL, Diaspora Civica Berlin, SGRIM e.V., SpeRo e.V., BridCon, DOR - Romanian Diaspora, RCCT CIC, Ambasada României la Atena, Asociatia Romania Nordica ISLANDA, Femei de succes USA/ Femei de success Canada, Asociatia Iordaniano-Romana Pentru Cultura – AIRC, Dynamic Formation Association Company Limited by Guarantee, Ambasada României in Irlanda, L’associazione socio-culturale Alpha&Omega insieme, Eneselle spettacoli, Ambasada României în Italia, Ambasada României în Japonia, BT Public Relations, REACH/ La Sfat cu Andreea, CENTRUL CULTURAL ROMAN DIN MAROC, Rompro, Fundatia Romani pentru Romani Olanda, Școala Românească Haga, The Romanian Multicultural Centre in Scotland, Ovidiy Anton, Asociația Dunărea Moldova Nouă, Roamaniac, CASA BUKOVINA, Roxana Aurelia Sica, Federatia Asociatiilor de Romani din Andaluzia FARA, Asociación Socio Cultural Romanati, Asociația de femei “Raza de soare”, Romanian student Association UNLV, (Asociatia) Ideel Forening BALANS, ACASA organizatia romanilor din Malmö Suedia, Asociatia cultural educativa de ıntrajutorare a romancelor din Turcia, Arizona House of Representatives, Honorary Consulate of Romania to CT, Heritage Organization of Romanian Americans in MN, Romanian At Heart, Romanul Corp, DOR Romanian Culture Center, Gheorghe Lese, COMUNITATE Romani in Michigan, ROCO Chicago, BUCURIA e. V., Asociatia de Infratire Cocorastii Mislii-Castanet Tolosan, ROMBEL - Communauté roumaine en Belgique ASBL, Together To Help.

Mulțumim, de asemenea, și organizațiilor care ne-au susținut în campania Europa Nostra https://www.romanianunitedfund.org/europa_nostra_campaign:

Motoadn, Trustul Media ANIMA, Asociatia Iordaniano-Romana Pentru Cultura, Asociación Socio-Cultural Romanati, Școala Românească Haga, As. RoOmenia- Voluntari in Europa, Leute MAGAZIN, Arts4People Movement, Asociatia germano-romana LITERA Bruchsal, RoPerforming, RomAmPro, RePatriot, Honorary Consulate of Romania to CT, Centrul Cultural Roman din Maroc, Claudia Puiu, RO Solidaritate, Scoala de Limba Română / Biblioteca Prichindel IE, Romanul Corp CT, Societatea de Geografie din România Filiala Călărasi, Biblioteca Prichindeilor din Helsinki, Aura Imbarus, Friends of Romania, Români din Malmö, Hora în MN, Ideel Forening Balans, REACH, La Sfat cu Andreea, Cctir-Centro di Cultura e Tradizione Italo Romena A.P.S, Atelierul de Limba Româna, Federatia Asociatiilor de Romani din Andlauzia FARA, ARCHER, DACIA e.V., Asociația Socio-Culturală Redescoperă România, GRASP Milano, GRASP, Societatea Germano-Româna pentru Integrare si Migratie, Bucharest Inside the Beltway, RABN, Romanian American Freedom Alliance, Biblioteca Prichindeilor, Australian Romanian Business Chamber, Asociatia Romanilor din New England, Gabriela Rusu, Deutsch-rumänische Gesellschaft Pforzheim/Enzkreis, Români în Spania - Rumanos en España (oficial) RISO, Asociația România Nordica Islanda, CJRAE PRAHOVA, LCCR ITALIA, Romanian Honorary Consul California, Asociația Româno-Elenă ARTĂ ȘI CULTURĂ- Atena, RO IBERICA 2020, Comunitate.Romani in Michigan, Eugen Podina, Paul's Jewelers.Impactul raportat pana la data de  14 Noiembrie, 2023,  in urma campaniilor derulate:

Campania Europa Nostra a avut un impact semnificativ în comunitățile românești din diaspora, atingând un număr impresionant de 1,118,994 de urmăritori români pe canalele de Social Media a partenerilor și 2,434,398 de români ce locuiesc în comunitățile lor.

De asemenea, cele peste 60 de comunități care au aplicat pentru kit-ul de prezentare Via Transilvanica au adunat un număr considerabil de 364,492 de urmăritori români pe Facebook și au avut impactul asupra a 4,561,015 de români din comunitățile lor, contribuind la promovarea și consolidarea legăturilor culturale ale acestor comunități în străinătate.

Suntem profund recunoscători tuturor celor implicați în acest proiect, pentru sprijinul lor și pentru contribuția lor esențială la promovarea și dezvoltarea traseului Via Transilvanica și la consolidarea legăturilor culturale ale comunităților românești din întreaga lume.

Pentru mai multe informații și pentru contacte media, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: [email protected]

 

Despre Romanian United Fund (RUF):

Romanian United Fund (RUF) este o organizație non-profit care susține și promovează interesele comunității românești din diaspora. Scopul nostru este de a consolida legăturile dintre România și diaspora românească, de a sprijini proiecte și inițiative care să stimuleze mândria pentru România și de a contribui la dezvoltarea comunității românești în străinătate. 

 

 

RUF - Romanian United Foundation

About

RUF is a 100% pass-through fundraising platform. We help diaspora & local nonprofits in Romania access the funding, tools, training, and support they need to become more effective. We do this by connecting NGOs, donors & volunteers from all over the world