Romanian 🇷🇴    English 🇺🇸
Vino alături de noi pentru încă o lună în care vom face bine împreună, dedicând luna septembrie educației ... #rufeducation. Suntem încântați să anunțăm cele 6 organizații partenere care vor participa cu proiectele lor individuale.

 

Vedem Just

 

Asociația VedemJust și-a îndeplinit un obiectiv extraordinar și a convins 90 de școli din România să introducă cursul de Educație Juridică pe parcursul anului viitor. Astfel, elevii trebuie să primească gratuit ghidul "Studentul și legea", necesar pentru a studia această materie.

Toți banii strânși vor fi folosiți pentru editarea, tipărirea și livrarea ghidului în toate cele 90 de școli care au acceptat să introducă această materie în programa școlară. Beneficiarii proiectului vor fi 5000 de elevi, prin urmare, impactul proiectului este uimitor. În plus, există și prieteni și familii ale elevilor care sunt indirect implicați prin educarea și implicarea lor în activități civice în spiritul legii.

Facilitarea studiului formal al Educației Juridice în România este un pas mare în educarea tinerilor studenți. Educația civică, educația juridică și prevenirea delincvenței sunt subiecte importante care trebuie abordate în școli.

Elevul și legea Este un proiect care își propune să educe gratuit tinerii elevi și să îi ajute să înțeleagă educația juridică și importanța acesteia.

 

 Donati pe Website


Learn more

 

 



Teach for Romania

 

Teach for Romania își propune să ofere copiilor din zonele defavorizate perspective mai largi și o educație mai bună prin formarea și recrutarea de profesori cu adevărat talentați. Proiectul "Acasă pentru bine" încearcă să susțină 7 burse, pentru un an, pentru participanții Teach for Romania din diaspora.
Procesul de implementare a unui astfel de program este costisitor, astfel că banii strânși vor ajuta Teach for Romania să recruteze, să formeze, să selecteze și să susțină românii cu mare potențial. De asemenea, profesorii au nevoie de integrare și sprijin financiar.
Prin acest proiect se dorește ca prin acest proiect să se ofere sprijin profesorilor pe 2 paliere majore:

      1. Tutorat - cu un tutore dedicat pentru fiecare profesor online și offline
      2. Un training intensiv de 6 săptămâni înainte de anul universitar și cel puțin 4 evenimente de formare și schimb de experiență în fiecare an.
Impactul proiectului "Acasă pentru bine" este copleșitor datorită obiectivelor principale ale programului:

      - Lucrul la reducerea absenteismului și a abandonului școlar.
      - Creșterea nivelului de alfabetizare a copiilor.
      - Creșterea unor copii fericiți, cu autonomie și care știu să se descurce singuri.

 

Donati pe Website


Learn more

     

 



Cu Alte Cuvinte

 

Cu Alte Cuvinte Poporul rom are o istorie uimitoare. Din păcate, această istorie este cumva încă invizibilă în România, Europa sau Statele Unite. Chiar dacă există câteva proiecte care prezintă bărbați și femei de etnie romă, ținta este publicul adult. Prin urmare, asociația Cu Alte Cuvinte dorește să creeze o serie de cărți ilustrate pentru copiii de peste 5 ani și să îi învețe despre istoria și geografia poporului rom.

"Romi S/eroi" este o inițiativă curajoasă, cu scopul de a strânge 10.000 USD. Aproximativ 10.000 de preșcolari și 500 de cadre didactice din comunitățile defavorizate din România vor beneficia și vor primi rechizite. Fiecare profesor va primi un kit de 5 cărți ilustrate și o broșură cu activități pentru clasă.

Banii strânși vor fi folosiți pentru materializarea proiectului și îndeplinirea tuturor etapelor propuse:

      - 15 tineri adulți de etnie romă care vor scrie cartea
      -ilustrarea cărților cu ajutorul a 5 ilustratori români
      -editor profesionist care pregătește cărțile pentru tipar
      - Tipărirea a 500 de exemplare din fiecare carte (2500 de exemplare în total)
      -Distribuirea exemplarelor cu ajutorul Asociației OvidiuRO.
      -Pregătirea unui webinar de 2 ore pentru profesorii înscriși
      -Monitorizarea activităților la clasă.

Proiectul "Romii S/eroi" estimează că are un impact uriaș și contribuie la educația anti-birotică, pentru diversitate în România. În plus, își propune să îmbunătățească cunoștințele elevilor și profesorilor cu privire la poporul rom și contribuția lor la societatea noastră, dar, de asemenea, dorește să sensibilizeze publicul cu privire la importanța cărților diverse și a autoreprezentării în literatura minorităților etnice.

RUF este mândru să sprijine și să se implice într-o astfel de inițiativă curajoasă și frumoasă.

 

Donati pe Website


Learn more

     

 



Fundatia Regala Margareta a Romaniei

 

Fundația Regala Margareta a Romaniei se confruntă în acest moment cu două probleme sociale: abandonul școlar din cauza sărăciei și îmbătrânirea demografică accelerată. Din păcate, centrele de zi din țară nu au resursele necesare pentru a răspunde tuturor nevoilor educaționale. În plus, există o problemă principală cu populația îmbătrânită care se simte inutilă și începe să creadă că își pierde rolul social.
"Centrele Generației" este un program care își propune să ofere diverse activități educaționale și vocaționale după școală. Accentul este pus pe copiii din 20 de comunități defavorizate, iar proiectul este implementat de voluntari seniori. Planul este de a crea și organiza grupuri, cluburi, traininguri și ateliere de lucru în funcție de experiența voluntarilor. Prin intermediul acestui program, este sprijinit progresul școlar al copiilor, precum și dezvoltarea profesională și personală.
Beneficiarii proiectului:

      - 800 de copii din familii sărace
      - 160 de persoane în vârstă
      - 20 de centre sociale cu activități extrașcolare
Activități și servicii:

      1. Sprijin pentru școală - meditații individuale
      2. Cluburi educaționale
      3. Cluburi vocaționale
      4. Ateliere de creație
      5. Sport și jocuri
Proiectul "Centrele Generației" oferă sprijin pentru copii, dar și pentru vârstnici, iar legătura puternică care se formează între cele două generații este impactul pe care îl urmărește acest proiect. Legătura formată între copilul care poate evolua și vârstnicul care și-a găsit un alt scop în viață este șansa fiecărui participant la acest proiect de a-și împlini propriul potențial.

Donati pe Website


     



Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica

 

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica. Dintre toate cluburile de dezbateri din cadrul organizației ARDOR, cluburile de dezbateri din zonele urbane mici și din școlile defavorizate au fost cele mai afectate de pandemie. Din cauza lipsei infrastructurii de bază (internet, aparate), a stresului și a oboselii, a profesorilor care au fost copleșiți și depășiți de situație și nu au mai putut conduce, aceste cluburi de dezbateri au avut o activitate redusă sau chiar nulă în timpul pandemiilor. Consecința este că o mulțime de elevi au rămas fără exercițiul semnificativ al speculațiilor de bază și al gândirii critice. Mai mult, tocmai în această perioadă au cea mai mare nevoie de aceste capacități pentru a explora furtuna de dezinformare și a face alegeri care le-ar putea salva viața.

Pentru a fortifica aceste cluburi de dezbateri și pentru a-i ajuta pe copii, Asociația Română de Dezbateri, Oboare și Retorică demarează proiectul "Redeschiderea cluburilor de dezbateri în orașele mici din România".

Obiectivul de strângere de fonduri pentru acest proiect este de 3000 USD. Banii strânși sunt folosiți pentru finanțarea a 10 cluburi de dezbateri în orașele mici și în școlile defavorizate, care vor avea minim 15 întâlniri de club pe an și cel puțin 90 de elevi recrutați.

Proiectul include:

      1. Beneficiari: cel puțin 10 profesori și cel puțin 90 de elevi de liceu înscriși în cluburile de dezbateri.
      2. Planificarea proiectului
      3. Întâlniri cu instructorii de dezbateri
      4. Sprijin online continuu pentru profesori
      5. Activități online pentru elevi
      6. Evenimente offline pentru studenți și profesori
      7. Evaluare și sprijin continuu.

Acest proiect reprezintă o bază solidă pentru salvarea cluburilor de dezbateri, sprijinind continuarea acestor activități și a acestei surse importante de formare a gândirii critice și a abilităților de argumentare. Finalizând acest proiect, peste 90 de elevi din zone defavorizate vor fi pregătiți să facă alegeri importante în viața lor.

 

Donati pe Website

 

 

 



United Way Romania

 

United Way România O problemă serioasă în România este reprezentată de abandonul școlar sau absența oricărui tip de înscriere în școală. Din păcate, aceasta continuă să se extindă, fără a exista o intervenție integrată.
Lipsa unui interes corespunzător din partea autorității publice face ca zona ONG-urilor să joace un rol important în proiectele educaționale. Mai mult, statisticile arată că România se află la coada clasamentului țărilor din UE la testele internaționale la scris, citit și matematică. În ultimii 9 ani, România a obținut cel mai mic punctaj la testele PISA și se știe că copiii care nu au o lectură competentă au o rată de risc de 4 ori mai mare de abandon școlar.
Cu o experiență de 17 ani În dezvoltarea și susținerea proiectelor de educație pentru copii, United Way România a demarat programul Învață să reușești. Acest program își propune să îmbunătățească viața copiilor prin educație, iar obiectivul de strângere de fonduri pentru acest proiect este de 100.000 USD.
Sunt 500 de beneficiari ai acestei strângeri de fonduri, din București și împrejurimi, județul Cluj și județul Timișoara: 315 copii (6-15 ani), 125 de părinți, toți aflați în risc de sărăcie, excluziune socială și risc de abandon școlar, dar și 60 de cadre didactice din zone defavorizate. Sperăm ca prin programul "Învață să reușești" să putem oferi asistență personalizată, sprijin educațional și acces la materiale școlare pentru copii, cursuri lunare de parenting pentru părinți și informații, instrumente și asistență pentru profesori.
Activități și servicii vizate:

      1. Furnizarea de programe extrașcolare pentru copii
      2. Furnizarea de materiale școlare și sprijin financiar pentru copii
      3. Formare pentru profesori
      4. Sprijin cu tutori și voluntari
      5. Formare pentru părinți

"Învață să reușești" este un program care încearcă să rupă cercul sărăciei și să aibă un impact pozitiv asupra comunității. Prin acoperirea tuturor nevoilor copiilor, materiale, educaționale și chiar prin oferirea de sprijin parental, programul va avea un impact major asupra vieții copiilor. Rezultatele proiectului ne ajută să creăm schimbări de durată, la nivel de copil și familie, dar și la nivel de zonă locală.

 Donati pe Website